O nas

O nas ~ Ženski nogometni klub Savinja

ŽNK - Ženski nogometni klub SavinjaŽenski nogometni klub Savinja Trnovlje Celje je prostovoljno, nepridobitno in samostojno združenje športnikov,
športnih delavcev in simpatizerjev športa , ki je bil ustanovljen 12. julija, 2018 v Pizzeriji Oliva v Celju z namenom organiziranega začetka delovanja dekliškega nogometa v Celju (takrat na širšem Celjskem območju ni bilo aktivne ekipe dekliškega nogometa).

Sami začetki delovanja so bili izredno težki, klub ni imel denarja, nismo imeli igrišča, bili smo brez garderob in športne opreme, na prvi trening 27.7.2018 na igrišče z umetno travo Salezijanskega mladinskega centra Celje na Hudinji je prišlo devet (9) punc starosti od 8 do 20 let.

Z veliko srčnosti in odrekanja ustanovitelja, idejnega vodje in predsednika Budiša Marjana se je število punc povečevalo (20) bili smo primorani v Celju poiskali drugo lokacijo.

Prvi trening na pomožno igrišče z naravno travo stadiona Olimp smo opravili 21.8.2018, kjer smo imeli na razpolago en (1) gol in težave z garderobo, zato smo 4.9.2018 nadaljevali z treningi na travnatem igrišči pri II.OŠ Celje, kjer tudi danes treniramo in si urejamo svoje travnato igrišče ob sedežu kluba – Ob Hudinji 15.

Na začetku so tekmovalne aktivnosti bile okrnjene, zato je bil plan vsako leto nova selekcija, po sprejetju kluba dne 8.4.2019 v članstvo Medobčinske nogometne zveze Celje smo se že v prvi tekmovalni sezoni 2019/20 v uradna tekmovanja vključili s tremi (3) ekipami deklic v tekmovanju MNZ Celje in Nogometne zveze Slovenije.

V drugi tekmovalni sezoni 2020/21 smo se v tekmovanje priključili še z četrto ekipo deklet, po selekciji U9, U 11, U 13, še z ekipo U 15, ki zelo uspešno nastopa v tekmovanju enotne 1. Slovenske dekliške nogometne lige. Visoko stopnjo prizadevnosti, odločnosti in nepopustljivosti našega kluba so opazili tudi na Mestni občini Celje, kjer podpirajo prizadevanja našega kluba, ki deluje v javnem interesu na področju športa.

Najbolj od vsega nas veseli zadovoljstvo naših članov, ki z veseljem prihajajo redno na naše vadbe, tudi iz drugih občin in klubov. To nas izredno veseli in motivira za nadaljnje delo, ki že kaže rezultate uspešnega dosedanjega dela, da je (bil) namen Ženskega nogometnega kluba Savinja Trnovlje Celje ob ustanovitvi leta 2018 dosežen.